المنتدى العام لتقنية الأسنان بالغربية

المنتدى العام لتقنية الأسنان بالغربية

ملتقي فني تركبات الاسنان بالمحله الكبري
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 أحبابي عندي بعض الأسئلة من الدورات السابقة حبيت أطرحها في المنتدى وأشوف الإجابات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ABOFATMA
المدير العام
المدير العام
avatar

عدد المساهمات : 67
تاريخ التسجيل : 02/06/2011
العمر : 42

مُساهمةموضوع: أحبابي عندي بعض الأسئلة من الدورات السابقة حبيت أطرحها في المنتدى وأشوف الإجابات   الأربعاء أبريل 25, 2012 12:07 am

- finishing of the surface in one direction and using light pressure will:
A- avoid trapping debris between folds of the metal that will show up later as bubbles in or contamination of the procelin
b- create a rough surface to bond with the porcelain
c- a and b
d- none
2- one of the investment expansions is:
A- setting expansion
b- hygroscopic expansion
c- thermal expansion
d- all
3- the facial over contour usually causes:
A- the accumulation of food debris
b- the accumulation of plaque
c- gingival inflammation
d- all
4- the part of the axial contour that extends from the base of the gingival sulcus past the free margin of the gingiva is:
A- emergence profile
b- buccual profile
c- lingual profile
d- all
5- to insure that the finished restoration will have adequate proximal contact with the teeth adjacent to it:
A- the wax pattern should be slightly oversized mesiodistally
b- the wax pattern should be slightly downsized bucculigually
c- a and b
d- none

6- the proximal contacts of posterior teeth are located in ……. Of the crown, exept the maxillary first and second molar:
A- the occlusal third
b- the gingival third
c- the middle third
d- none

7- the proximal contacts between the maxillary first and second molars are located in:
A- the occlusal third
b- the gingival third
c- the middle third
d- none
8- the proximal contacts that are too narrow facioligully will:
A- allow fibrous foods to wedge between the teeth
b- not adequately deflect food from the gingival tissues
c- a and b
d- none

9- the proximal contact that are wide faciolingually will:
A- allow fibrous foods to wedge between the teeth
b- not adequately deflect food from the gingival tissues
c- a and b
d- none

10- the height of contour on the facial surface of posterior teeth usually occurs in:
A- cervical third
b- middle third
c- occlusal third
d- none
وأخيرا هذا السؤال الذي ورد في الدورة الأخيرة والحقيقة أني لم أفهمه
للتلميع نستخدم تقنية الغليز التالية:
In glazing
over glazing
under glazing
glazing/glazing
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://abofatma2012.forumegypt.net
 
أحبابي عندي بعض الأسئلة من الدورات السابقة حبيت أطرحها في المنتدى وأشوف الإجابات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المنتدى العام لتقنية الأسنان بالغربية :: مكتبة معمل الصفا :: الهيئة السعودية لنى الاسنان-
انتقل الى: